Ik heb interesse als zorgverzekeraar

Als zorgverzekeraar wilt u een gezond leven faciliteren van zoveel mogelijk mensen, en tegelijkertijd de zorgkosten laag houden. Een manier om dit te doen is inzetten op preventieve zorg. Maak Rimpels kan u helpen bij het behalen van uw doelen met betrekking tot het bieden van een regionale aanpak en het verlagen van zorgkosten, door het aanbieden van cursussen die bijdragen aan valpreventie en vitaliteit. Op deze pagina kunt u informatie vinden over wat Maak Rimpels kan betekenen voor uw organisatie.

Direct een gesprek inplannen met onze programma manager?

Wat biedt Maak Rimpels voor uw organisatie?

Maak Rimpels biedt een programma dat de focus legt op de brede gezondheid van haar deelnemers, vanuit het framework van het Instituut voor Positieve Gezondheid. Dit doen we op regionale schaal; altijd in samenwerking met initiatieven en belanghebbende organisaties uit de buurt: denk aan huisartsen- en ouderenorganisaties.

Door bijeenkomsten te organiseren over thema’s als digivaardigheid, zingeving, samenredzaamheid en vitaliteit gaan de oudere volwassenen aan de slag met hun gezondheid. Via de deelname aan activiteiten, zoals beweeglessen van het erkende programma Otago en het inzetten van gevalideerde applicaties, draagt Maak Rimpels bij aan valpreventie. Het brede aanbod van thema’s en activiteiten zorgt ervoor dat deelnemers mee willen blijven doen. Bovendien zorgt het versterken van het informele sociale netwerk en de samenredzaamheid van de deelnemers ervoor dat er druk van de professionele zorg afgenomen kan worden.

U bent onmisbaar!

Het programma van Maak Rimpels kan niet bestaan zonder samenwerking met zorgverzekeraars. Alleen als u gelooft en investeert in de missie van Maak Rimpels, kan het programma bestaan. Ook kan de relatie van uw achterban en netwerk met andere belanghebbende organisaties binnen de professionele zorg een belangrijke rol spelen bij het opzetten van het programma. Helpt u Maak Rimpels op te zetten?

Verhalen

"Het programma helpt me zelfstandig te zijn en het ontlast mijn kinderen: die weten dat ik veilig ben en hen snel kan bereiken in nood."

“Ik spreek nu elke dag mijn zoon via de app, ik doe dagelijks oefeningen, ik loop de gewenste kilometers; het klinkt flauw, maar ik heb veel aan de ‘beloning’ die ik krijg wanneer ik mijn doelstellingen haal: die werkt als een stok achter de deur. Het programma helpt me zelfstandig te zijn en het ontlast mijn kinderen: die weten dat ik veilig ben en hen snel kan bereiken in nood. Ik hoop zo nog een paar jaartjes op mezelf te mogen wonen!”

Maria, deelnemer

"Doordat we bepaalde oefeningen regelmatig doen & herhalen merk je bij voorbeeld dat deelnemers echt minder snel hun evenwicht verliezen; ze krijgen loon naar werken!"

“Wekelijks werken we met groepjes o.a. aan de balans, stabiliteit & coördinatie. We hopen hiermee met name in te spelen op een stukje valpreventie. Doordat we bepaalde oefeningen regelmatig doen & herhalen merk je bij voorbeeld dat deelnemers echt minder snel hun evenwicht verliezen; ze krijgen loon naar werken!

De ouderen worden enerzijds gestimuleerd om via de GoLiveVital-app zelf thuis oefeningen te doen, anderzijds is het gezellig om in een groepje te sporten & ervaringen uit te wisselen tussen de verschillende deelnemers. Ook kan ik hier een ondersteunende rol spelen als de oefeningen van de app. niet duidelijk zijn. We kijken even of de wekelijkse doelstellingen zijn behaald & drinken na afloop gezellig nog een kopje koffie.”

Tom, sportcoach

FAQ

Wat is Maak Rimpels?

Maak Rimpels is een verbindende organisatie die zich inzet voor betekenisvol en veerkrachtig ouder worden. Wij geloven dat ouder worden iets moois is en dat juist op oudere leeftijd heel veel veel uit het leven gehaald kan worden. In gezellige bijeenkomsten werken we aan onszelf op meerdere vlakken, zoals de brede gezondheid, vitaliteit, digivaardigheid en samenredzaamheid. Met elkaar blijven we in onze kracht, vinden we de vrijheid om te doen wat we willen en wonen we zelfstandig thuis voor zolang als dat goed voelt. Samen maken we rimpels!

Hoe ziet het programma er uit?

Het programma start, in een gezellige setting, met het reflecteren op brede gezondheid. Een deelnemer kan er vervolgens voor kiezen aan te sluiten bij één of meerdere cursussen die Maak Rimpels aanbiedt. Daarnaast worden er maandelijks terugkom-bijeenkomsten georganiseerd. Het ondernemen van activiteiten buiten het programma van Maak Rimpels wordt bovendien aangemoedigd. Alle deelnemers hebben hierdoor een op maat gemaakt programma, om zo goed mogelijk aan te sluiten bij diens interesses en kwaliteiten.

Met welke (zorg)partijen werkt Maak Rimpels samen?

Maak Rimpels is een verbindende organisatie die samenwerkt met een breed scala aan belanghebbende partijen in het sociale en zorgdomein. Binnen het zorgdomein is de samenwerking met ziektekostenverzekeraars, huisartsenorganisaties en eerstelijns zorgorganisaties essentieel: die samenwerking draagt bij aan een integrale, community-based gezondheidsbenadering waarmee we zorgen voor toegenomen veerkracht onder ouderen op lokaal niveau. We hopen dat u ook mee gaat doen. Neem bij interesse zeker contact met ons op!

Waar vindt het programma plaats?

Alle Maak Rimpels-bijeenkomsten worden zo dicht mogelijk bij de deelnemers georganiseerd. Voor onze deelnemers is het van groot belang dat zij op een bekende plaats bij hen in de buurt samen kunnen komen. Momenteel zijn we bezig met het implementeren van het Maak Rimpels programma in het Zuiden van Nederland. Zouden wij ook actief moeten zijn in uw regio? Neem contact met ons op!