Maak Rimpels in beweging

Mei 2024
Positieve resultaten Maak Rimpels.
Bijzondere verhalen van een deelnemer in deze Maak Rimpels groep die sinds juni 2023 actief is. Voor Maria is het sociale netwerk belangrijk. Drie personen uit de groep hebben aangeboden dat zij een beroep kan doen op hen ingeval van “nood”.
Lees meer...

Mei 2024
Eerste groep heeft Maak Rimpels afgerond in Maarheeze
En de volgende is alweer gestart. 
Lees meer…

Oktober 2023
Harriet Godschalx schrijft prachtig Maak Rimpels gedicht
Lees meer…

Oktober 2023
Tweede leerbijeenkomst Maak Rimpels een succes
Op 31 oktober vond de tweede leerbijeenkomst plaats van Maak Rimpels.
Lees meer…

December 2023
Maak Rimpels gaat samenwerking aan met de Zorgbalie
Samen met de Zorgbalie is het proces gestart om Maak Rimpels ook in Zeeuws Vlaanderen te laten landen. Meer informatie volgt!

Januari 2023
Maak Rimpels start in Heeze-Leende, Someren, Budel en Valkenswaard!
Na de eerste succesvolle pilots gaat Maak Rimpels nu door in de aangesloten gemeenten.

December 2022
Maak Rimpels feestelijk gestart
Lees meer…

Enthousiaste reacties

Heel goede begeleiding. Het is aan te raden om dit te volgen. Iedereen krijgt in welke vorm dan ook uitleg én hulp waar nodig is!

Speciaal DANK aan Frank. (Geeft een score van 9,5)

Mien, deelnemer

"Het programma helpt me zelfstandig te zijn en het ontlast mijn kinderen: die weten dat ik veilig ben en hen snel kan bereiken in nood."

“Ik spreek nu elke dag mijn zoon via de app, ik doe dagelijks oefeningen, ik loop de gewenste kilometers; het klinkt flauw, maar ik heb veel aan de ‘beloning’ die ik krijg wanneer ik mijn doelstellingen haal: die werkt als een stok achter de deur. Het programma helpt me zelfstandig te zijn en het ontlast mijn kinderen: die weten dat ik veilig ben en hen snel kan bereiken in nood. Ik hoop zo nog een paar jaartjes op mezelf te mogen wonen!”

Maria, deelnemer

"Ik heb mensen van tachtig gezien voor wie een hele nieuwe wereld openging."

“Waar veel mensen in het normale besturingssysteem van een smartphone vastlopen, maakt de GolivePhone app het voor iedereen mogelijk om goed van de telefoon gebruik te kunnen maken. Het gebruik van WhatsApp en e-mail vergroot de communicatiemogelijkheden van mensen aanzienlijk, en daarmee ook hun kansen om hun sociale contacten uit te breiden: appen met een zus in Engeland, foto’s maken, versturen en weer terugkrijgen van de (klein-)kinderen; ik heb mensen van tachtig gezien voor wie een hele nieuwe wereld openging. Ook de mogelijkheid om inzicht te krijgen in het bewegingspatroon is belangrijk, maar vooral ook het veilige gevoel dat mensen krijgen door de valdetectiefunctionaliteit: de knop waarmee gebruikers onmiddellijk contact hebben met een zorgverlener wanneer nodig.”

John, digi ondersteuner

"Doordat we bepaalde oefeningen regelmatig doen & herhalen merk je bij voorbeeld dat deelnemers echt minder snel hun evenwicht verliezen; ze krijgen loon naar werken!"

“Wekelijks werken we met groepjes o.a. aan de balans, stabiliteit & coördinatie. We hopen hiermee met name in te spelen op een stukje valpreventie. Doordat we bepaalde oefeningen regelmatig doen & herhalen merk je bij voorbeeld dat deelnemers echt minder snel hun evenwicht verliezen; ze krijgen loon naar werken!

De ouderen worden enerzijds gestimuleerd om via de GoLiveVital-app zelf thuis oefeningen te doen, anderzijds is het gezellig om in een groepje te sporten & ervaringen uit te wisselen tussen de verschillende deelnemers. Ook kan ik hier een ondersteunende rol spelen als de oefeningen van de app. niet duidelijk zijn. We kijken even of de wekelijkse doelstellingen zijn behaald & drinken na afloop gezellig nog een kopje koffie.”

Tom, sportcoach

Maak Rimpels TV

1 - Impressie 2de Maak Rimpels leerbijeenkomst oktober 2023

2 - Impressie Maak Rimpels Positieve Gezondheid

3 - Impressie Maak Rimpels Digivaardigheid

4 - Impressie Maak Rimpels Vitaliteit